Detalii despre asigurare
Închiriere mașină fără asigurare - Atunci când închiriați o mașină este nevoie să blocați suma prevăzută ca garanție pe cardul dumneavoastră sau cash. Desigur, această garanție va fi reținută doar în cazul în care mașina suferă daune. Dacă mașina este returnată în aceeași stare, garanția vi se returnează pe loc.
Închiriere mașină cu asigurare full Casco - Atunci când închiriați o mașină cu asigurare full Casco garanția este mai mică sau nu există. Dacă mașina suferă daune în timpul închirierii, nu aveți nicio responsabilitate financiară.

Acordati atentie unde parcati

Nu este nimic mai neplacut decat sa va intoarceti la masina inchiriata pe care ati parcat-o neglijent si sa o gasiti lovita sau zgariata.

Exista mai multe optiuni de rezolvare a problemei atunci cand vine vorba de masina personala. Lucrurile stau cu totul altfel daca masina este inchiriata.

Veti constata ca sunteti obligat sa platiti pentru daunele cauzate masinii inchiriate. Desi s-ar putea sa nu fie vina dvs., sunteti in continuare in situatia de a fi obligat sa platiti.

Chiar daca nu puteti intotdeauna evita anumite accidente, puteti incerca sa eliminati unele dintre potentialele pericole.

Consultati urmatoarele sfaturi despre cum sa alegeti locuri de parcare sau locuri mai sigure pentru masina inchiriata.

Parcarea la Mall-uri sau Centrele Comerciale

Centrele comerciale sunt locuri unde riscul pentru lovituri majore si zgarieturi este mare. Cu o multime de masini, oameni, carucioare de cumparaturi, carucioare de copii si multe alte obstacole, riscul creste.

borduri parcare centre comerciale mall

Ce sa faceti pentru a lua decizia cea mai buna atunci cand alegeti locul unde parcati masina?

  • Nu parcati aproape de locurile amenajate pentru carucioarele de cumparaturi.
  • Chiar daca trebuie sa va deplasati o bucata de drum pe jos, parcati la periferie si in zonele mai putin active.
  • Daca trebuie sa parcati langa alte masini, atunci analizati pentru moment masinile din jur. Daca proprietarul masinii din fata doreste sa umble la portbagaj, are loc suficient, sau exista riscul sa deterioreze masina dvs?
  • Aveti grija la limitatoarele din beton sau borduri. Acestea sunt situate in fata multor locatii de parcare, pentru a ajuta soferii sa isi estimeze parcarea. De multe ori, masinile cu garda la sol joasa pot zgaria bara din fata sau pot cauza deteriorarea sasiului frontal. Nu parcati foarte aproape de bordura.

Parcarea pe strada

Desi s-ar putea sa credeti ca aveti libertate deplina atunci cand urmeaza sa parcati pe strada, aveti grija sa fiti atenti la împrejurimi. Va prezentam cateva aspecte pe care ar trebui sa le luati în considerare înainte de a alege un loc de parcare.

Parcare masina inchiriata cluj pe strada

  • Nu parcati vizavi de o alee sau de un punct de acces principal. Daca parcati într-o zona rezidentiala, luati în considerare spatiul disponibil pentru persoana care circula la alee. Daca le obstructionati accesul la alee sau straduta, este posibil ca acestia sa nu aprecieze corespunzator distanta dintre cercul lor de cotitura si masina parcata.
  • Evitati pe cat posibil parcarea sub pomi/copaci, mai ales în timpul sezonului de furtuni. Desigur, exista si copaci care nu vor reprezenta un pericol prea mare pentru masina, dar cei mai mari pot avea crengi slabite care se pot rupe si va pot provoca pagube masinii.
  • Oferiti acces la servicii precum colectarea cosurilor de gunoi. Uneori, soferii parcheaza prea aproape de cosurile plasate in spatele masinii si acest lucru poate pune o problema masinilor de gunoi.
  • Nu parcati aproape de statiile de autobuz. Acest lucru poate duce la dificultati pentru soferii de autobuz sa manevreze cu usurinta vehiculul pentru a urca sau cobori în siguranta calatorii.

Parcare rezidentiala

Daca planuiti sa vizitati prieteni sau familie, aveti grija cand parcati masina pe proprietatea cuiva. Accidente minore se pot intampla si in jurul casei.

Inainte de a parca si de a pleca, asigurati-va ca verificati in spatele masinii daca trebuie sa dati cu spatele si sa aveti grija cat de aproape sunteti de garduri sau porti. Este destul de usor sa ai parte de accidente atunci cand nu esti familiarizat cu imprejurimile.

Inainte de a parasi masina

Un alt sfat de retinut este sa va asigurati intotdeauna ca frana de mana este trasa inainte de a parasi masina parcata. Nimeni nu vrea sa se intoarca si sa gaseasca masina parcata intr-o pozitie incomoda.

Tineti cont de sfaturile de mai sus si cu siguranta veti avea o experienta placuta atunci cand inchiriati masina.

© 2023 Rent a Car Cluj-Napoca - ALINIS CAR SRL-D - CUI: 40520479 - J06/306/2019