Detalii despre asigurare
Închiriere mașină fără asigurare - Atunci când închiriați o mașină este nevoie să blocați suma prevăzută ca garanție pe cardul dumneavoastră sau cash. Desigur, această garanție va fi reținută doar în cazul în care mașina suferă daune. Dacă mașina este returnată în aceeași stare, garanția vi se returnează pe loc.
Închiriere mașină cu asigurare full Casco - Atunci când închiriați o mașină cu asigurare full Casco garanția este mai mică sau nu există. Dacă mașina suferă daune în timpul închirierii, nu aveți nicio responsabilitate financiară.

Am ramas fara combustibil

Probabil ati auzit de multe ori de la prieteni sau chiar ati patit-o, sa ramaneti fara combustibil.

Desi nu este o situatie amuzanta dar cu siguranta, acum, daca stati si va ganditi, pare comic.

Multa lume te va intreba, cum nu ai vazut indicatorul luminos dpentru combustibil? In unele cazuri, chiar daca vezi indicatorul aprins, poti sa ai ghinionul de a nu fi in imediata apropiere a unei benzinarii, sau pur si simplu te-ai gandit ca ai suficient combustibil pana la destinatie.

Cum sa eviti situatia, nu atat de comica, de a ramane fara combustibil in masina inchiriata?

Iata cateva sfaturi utile pe care trebuie sa le ai in vedere.

1. Cand inchiriati masina, discutati cu firma de inchirieri auto detalii si specificatiile masinii. Afla detalii despre consumul de combustibil al masinii si care este intervalul mediu de kilometri pe rezervor.

2. Foloseste GPS-ul ca un instrument eficient pentru a putea masura progresul calatoriei. Odata ce ati alimentat combustibilul, utilizati GPS-ul pentru a monitoriza distanta si sa va faceti o idee mai buna despre cand trebuie sa incepi sa cauti o benzinarie. Utilizarea acestuia in conformitate cu indicatorul de combustibil va poate ajuta sa obtineti o perspectiva mai buna asupra distantei corespunzatoare de parcurs cu combustibilul ramas.

3. Ia in considerare destinatia calatoriei si peisajele. Locatiile la distanta nu va vor oferi abundenta benzinariilor pe care le ofera orasele sau zonele populate. Informeaza-te de benzinariile de pe traseu inainte de a porni in calatorie cu masina inchiriata.

4. Stilul de condus vor afecta eficienta consumului de combustibil. Daca calatoria implica vizitarea oraselor acestea implica o multime de porniri si opriri. Asta va duce la un consum mai mare de combustibil decat conducerea pe autostrada la o viteza constanta.

5. Una dintre cele mai bune si mai simple observatii de facut este sa arunci o privire regulata asupra indicatorului de combustibil. Unele masini afiseaza pe un monitor digital volumul de combustibil din rezervor si cati kilometri mai puteti parcurge. Alte masini sunt echipate doar cu indicatorul standard, analogic. Modul in care se indica faptul ca rezervorul este aproape gol poate varia de la masina la masina. Fiti vigilenti si, pentru a fi in siguranta, incercati sa evitati ca autovehiculul sa ajunga sub un sfert inainte de realimentare.

De stiu! Localizeaza capacul rezervorului de combustibil

Indicator capac combustibil

Te-ai intrebat vreodata ce inseamna acea sageata de langa pictograma de combustibil? Ei bine, data viitoare cand te afli in orice masina, personala sau inchiriata, si intri intr-o benzinarie panicat ca nu stii la ce pompa sa alimentezi, arunca o privire la pictograma pentru asistenta.

Majoritatea vehiculelor vor indica acest lucru evidentiind o sageata sau ilustrand parghia de pe pompa laturii careia ii corespunde.

Pana la urma, cand inchiriezi o masina, o atentie sporita si o planificare corecta din timp iti poate oferi o experienta unica si lipsita de evenimente neplacute cum ar fi sa ramai fara combustibil in pustietate.

© 2023 Rent a Car Cluj-Napoca - ALINIS CAR SRL-D - CUI: 40520479 - J06/306/2019