Detalii despre asigurare
Închiriere mașină fără asigurare - Atunci când închiriați o mașină este nevoie să blocați suma prevăzută ca garanție pe cardul dumneavoastră sau cash. Desigur, această garanție va fi reținută doar în cazul în care mașina suferă daune. Dacă mașina este returnată în aceeași stare, garanția vi se returnează pe loc.
Închiriere mașină cu asigurare full Casco - Atunci când închiriați o mașină cu asigurare full Casco garanția este mai mică sau nu există. Dacă mașina suferă daune în timpul închirierii, nu aveți nicio responsabilitate financiară.

Sfaturi utile pentru calatorii confortabile

Ai nevoie de o mașina pentru următoarea călătorie? Închirierea unei mașini vă poate oferi libertate și flexibilitate atunci când călătoriți. Dar o mașină de închiriat poate adăuga și complicații călătoriei dvs. – cum ar fi încercarea de a găsi cea mai bună ofertă sau de a sorta exact ce opțiuni de asigurare aveți nevoie. Citiți mai departe sfaturile noastre practice privind economisirea de bani, înțelegerea contractului dvs. de închiriere și evitarea problemelor cu închirierea mașinii.

Alegerea mașinii de închiriat

Alege masina de inchiriat Cluj

Gândiți-vă cu atenție la ce fel de vehicul veți avea nevoie. Dacă călătoriți cu copii sau cu o mulțime de bagaje, puteți alege un sedan mare sau un SUV. Dacă pur și simplu căutați să economisiți bani cu tarifele de închiriere și combustibil, veți dori să rezervați cel mai mic model disponibil.

Dar dimensiunea nu este singurul factor. Căutați ceva ecologic? Multe companii de închirieri auto oferă acum vehicule hibride. Nu puteți conduce o mașină cu cutie de viteze manuală? Asigurați-vă că rezervați o mașină cu transmisie automată. De asemenea, asigurați-vă că firma de la care închiriați oferă orice accesoriu de care aveți nevoie sau doriți, cum ar fi un suport de schiuri, scaun auto sau sistem GPS.

Rezervarea mașinii

Rezervari masina online sau telefonicVeți găsi multe companii internaționale de închiriere auto. În funcție de locația în care călătoriți, companiile deținute la nivel local ar putea oferi tarife mai mici; înainte de rezervare, citiți recenziile pentru a vă asigura că serviciile de inchirieri auto sunt la standardele companiilor mari.

Faceși mai multe căutari înainte. Verificați principalele motoare de rezervare pentru a vă face o idee despre tarifele disponibile, dar ar trebui să vizitați și site-urile companiilor de închirieri auto locale- acestea oferă deseori reduceri exclusive. De exemplu Alinis Rent a Car a oferit reduceri, pe perioada lunilor de toamnă, de 10% la orice mașină închiriată.

Dacă rezervați online, citiți cu atenție termenii și condițiile înainte de a confirma rezervarea. Dacă rezervați telefonic, întrebați agentul despre restricții. Asigurați-vă că înțelegeți condițiile rezervării. Cât timp va fi rezervată mașina dacă sunteți blocati în trafic pe drumul către locul de preluare? Există o taxă pentru șoferii suplimentari și numele acestora trebuie să fie înscrise în contract? Dacă este cazul, întrebați despre orice restricții privind călătoriile care urmează să le faceți. Pentru propria protecție în caz de defecțiune, asigurați-vă că firma vă poate ajuta și intervenii la timp pentru a nu vă strica călătoria.

Obțineți întotdeauna un număr de confirmare. Pentru închirieri auto direct de la aeroport, oferiti reprezentantului serviciului clienți numărul de zbor și ora de sosire. Acest lucru va proteja, de obicei, rezervarea în cazul în care zborul este cu întârzieri.

Costul real de închiriere a mașinii

Tarife inchirieri auto Cluj

Prețul afișat cu litere mari poate deveni atât de mare din cauza suprataxelor aeroportului, taxele suplimentare ale șoferului, asigurarea, facturile de combustibil și taxele de retragere, încât ajungeți să plătiți mai mult decât dublul celor la care vă așteptați. Aflați mai multe despre aceste taxe suplimentare înainte de inchirierea mașinii.

De asemenea, tariful afișat poate fi valabil numai în timpul sezonului sau pentru o dimensiune a mașinii pe care o considerați improprie.

În ultimii ani, principalele motoare de rezervare au devenit mai transparente în ceea ce privește tarifele de închiriere a mașinilor, iar acum vă arată de obicei costul total al închirierii dvs., inclusiv taxele estimate, încă din procesul de rezervare.

În momentul preluării mașinii

preluare-masini-de-inchiriat-cluj

Dacă prima dvs. călătorie va fi de la un aeroport la un hotel pentru o noapte, de ce să nu luați un mijloc de transport în comun? Dacă faceți acest lucru, vă puteți economisi prețul unei zile de închiriere. Chiar dacă trebuie să conduceți în aceeași zi în care și sosiți cu avionul, s-ar putea să nu fiți nevoiți să închiriați mașina de la aeroport. Preluand mașina din centrul orașului, puteți evita de cele mai multe ori suprataxele de aeroport. Înainte de preluarea mașinii, inspectați cu atenție mașina de avarii ale caroseriei. Indicat este să faceți poze sau chiar video. Asigurați-vă că luminile și semnalizările funcționează corect și verificați contorul de kilometri. Raportați orice defecțiune. Familiarizați-vă cu funcționarea mașinii înainte de a părăsi locul de preluare. Verificați pe ce parte este rezervorul de combustibil și aflați cum să utilizați farurile, ștergătoarele de parbriz și semnalizările. Poate părea evident, dar veți dori, de asemenea, să memorați marca, modelul și culoarea mașinii dvs., astfel încât nu o veți pierde prima dată când parcați într-o parcare aglomerată!

Înainte de a primi cheile, veți semna un contract de închiriere în care vor fi menționate obligațiile proprietarului (firma de închirieri mașini), tipurile de asigurări de care beneficiați, cât și ce obligații aveți pe perioada închirierii. Înainte de a semna, asigurați-vă că ați înțeles foarte bine fiecare obligație și bineînțeles, semnarea contractului, presupune acordul dvs. față de cele stipulate.

Returnarea mașinii

predarea-masinii-inchirieri-auto-cluj

Faceți plinul rezervorului înainte de a returna vehiculul, astfel încât să plătiți doar cantitatea de combustibil pe care ați folosit-o efectiv. Încercați să evitați benzinăriile din apropierea aeroportului – prețurile tind să fie cele mai mari acolo. În schimb, faceți plinul la câțiva kilometri distanță. Poate părea contraintuitiv, dar întoarcerea mașinii mai devreme vă poate costa de fapt bani. Este posibil să fiți nevoit să plătiți o taxă de returnare anticipată, dar și mai rău, planul tarifării dvs. s-ar putea modifica, lăsându-vă responsabil pentru diferență. (Dacă plătiți un tarif săptămânal, dar returnați mașina după numai șase zile, puteți ajunge să plătiți un tarif zilnic mai scump.) Desigur, întoarcerea mașinii cu întârziere te-ar putea costa de asemenea mai mult. Înainte de a părăsi vehiculul, asigurați-vă că nu ați lăsat în el obiecte personale. Nu uitați să verificați portbagajul! Cele mai frecvente articole pierdute sunt telefoanele mobile, ochelarii de soare și umbrelele. Asigurați-vă că mașina este inspectată în prezența dumneavoastră și că sunteți de acord cu privire la orice avarie. Examinați cu atenție contractul dvs. de închiriere și asigurați-vă că agentul vă returnează garanția în contul dvs.

Pentru călătorii în siguranță, confort și calitate, alege Alinisfirmă de închirieri auto Cluj pentru tine, oricând!

© 2023 Rent a Car Cluj-Napoca - ALINIS CAR SRL-D - CUI: 40520479 - J06/306/2019